viernes, 7 de enero de 2011

La gerascofòbia: un transtorn amb nom propi

La gerascofòbia es defineix com una persistent, anormal, injustificada, irracional por i angoixa a envellir. És cert que moltes persones volen dissimular la seva edat amb tints pel cabell, cirurgies estètiques, cremes i maquillatges cars que pretenen aturar l'inevitable pas del temps. La gerascofòbia va més enllà, és un cas extrem que porta molta infelicitat a qui la pateix. És un fenomen estudiat des dels anys 60. En la por a envellir influeixen diversos factors relacionats directament amb la història de l'individu que la pateix.

Hi ha alguns elements que resulten determinants, com saber si l'individu pateix altres fòbies, temors o ansietats, si l'individu sent una falta de realització o d'assoliment de certes fites, si influeixen les seves circumstàncies socioeconòmiques. Com passa amb totes les fòbies, la gerascofòbia s'associa a quadres psiquiàtrics complexos.


És important diagnosticar-la i tractar-la en conseqüència.

Les persones que pateixen aquest trastorn solen caracteritzar-se per tenir una personalitat ansiosa i histèrica.






Coneixeu alguna persona que pateixi aquest transtorn?

1 comentario:

  1. Te felicito por tu blog!! Porque la verdad que no es facil hablar de este tema.

    Esta fobia que describes arriba, no la conocía con este nombre específico. Pero da miedo tener este transtorno cuando tengamos esa edad, porque podremos obsesionarnos tanto con el tema que no podremos disfrutar del resto de la vida que nos queda con los familiares y amigos.

    Saludos

    ResponderEliminar